DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

OSMANİYE’DE FENER ALAYI VE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem

Yayınlanma Tarihi : Google News
OSMANİYE’DE FENER ALAYI VE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem



ADANA’DAKİ DEPREM OSMANİYE GÜVERLİK KAMERALARINA BÖYLE YANSIDI

ADANA’DAKİ DEPREM OSMANİYE GÜVERLİK KAMERALARINA BÖYLE YANSIDI

Osmaniye’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde fener alayı ve bayrak yürüyüşü düzenlendi. 

Mehter Takımı eşliğinde yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. 

Osmaniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde fener alayı düzenlendi. 

Fener Alayı Yürüyüşü Düzenlendi (1)

Atatürk Caddesi eski belediye binası önünde bir araya gelen protokol üyeleri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla 2023 Açık Hava Müzesi’ne kadar yürüdü. Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe, izcilik kulübü üyesi öğrenciler de ellerinde meşalelerle yürüyüşe katıldı. 

Yürüyüş sonunda Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı günün anlamına özel marşlar seslendirdi. 

Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler, ellerindeki bayrakları sallayarak mehter takımının seslendirdiği birbirinden güzel marşlara eşlik ettiler. 

Etkinlik sonunda konuşan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyetin 101. yılını kutlayıp şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz bugün 101 yaşında ve milletimiz yine hamdolsun dimdik ayakta ve her geçen gün daha ileri gidiyoruz, gelişiyoruz ve büyüyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu mirası inşallah bizlerde gelecek nesillerimiz olan ve aramızda bulunan yavrularımıza emanet edeceğiz ve yüzlerce binlerce yıl inşallah yaşayacaktır. Biz her zaman bir olacağız, iri olacağız, güçlü olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.” 

Fener Alayı Yürüyüşü Düzenlendi (24)Vali Erdinç Yılmaz ise konuşmasında, “Her zaman Cumhuriyete, bayrağa, vatana sahip çıkan şehitler diyarı yiğit Osmaniye’min evlatları, yürüyüşümüz boyunca gösterdiğin ilgi ve destek bizlerin geleceğe olan inancımızı daha da kuvvetlendiriyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir diyor. Bu cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençliğe emanet ediyor. Bizler Cumhuriyeti kıyamete kadar yaşatma azmi ve kararlığı içinde olacağız. Ve yeminimiz olsun ki Cumhuriyet sonsuza kadar var olacaktır.” Dedi. 

Vali Yılmaz, “Türk milleti, İslam dünyasının da dünyanın da huzurunu sağlayacak tek millet ve bu millet güçlü olduğu sürece, bu millet dünyada huzuru, barışı sağlayacaktır. Milletimiz de hamdolsun, savunma sanayisi ile ürettiği otomobille, ürettiği uçak ile geleceğe güvenle yürüyor. Gençliğimiz çok iyi geliyor Allah’ın izniyle. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, sonsuzluğa cennete uğurladığımız kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. Yılı kutlu olsun.” Diye konuştu.

Kaynak: Osmaniye Belediyesi

YORUM YAP