DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Antalya’da İşitme Engelli Öğrencilere Afet ve Arama Kurtarma Eğitimi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Antalya’da İşitme Engelli Öğrencilere Afet ve Arama Kurtarma Eğitimi

Antalya’da, 30 işitme engelli lise öğrencisine afet farkındalığını artırmak ve arama kurtarma konusunda yetkinlik kazandırmak amacıyla eğitim verildi. Akdeniz Üniversitesi ve Konyaaltı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öncülüğünde düzenlenen eğitim, “TÜBİTAK 4008 – Sessizliğimi Duyan Var Mı?” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

14-18 Ekim tarihleri arasında Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde, öğrenciler STEM, afet farkındalığı ve arama kurtarma eğitimlerinin yanı sıra doğa gezileri, eğitsel oyunlar, resim, müzik ve drama gibi çeşitli aktivitelerle zenginleştirilmiş bir deneyim yaşadı.

Proje, Akdeniz Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanlığı, Antalya AFAD Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve DSİ 13. Bölge Müdürlüğü gibi birçok paydaşın katkılarıyla hayata geçirildi. Öğrenciler, bu eğitimle sadece akademik bilgi edinmekle kalmayıp, doğayla bütünleşik bir farkındalık kazanma fırsatı buldu. Proje, işitme engelli öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

YORUM YAP