DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin Valisi Pehlivan: “Mersin Dinamik Bir Ekonomi ve Tarım Merkezi”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin Valisi Pehlivan: “Mersin Dinamik Bir Ekonomi ve Tarım Merkezi”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in ekonomik potansiyelini vurgulayarak, “Nüfusu 2 milyon, 13 ilçesi ve 806 mahallesi ile Mersin, dinamik bir kenttir. Muz, çilek ve limon gibi 9 bitkisel üründe Türkiye birincisi olan ilimiz, hayvansal ürün olarak da keçi üretiminde birinci sıradadır,” dedi.

Vali Pehlivan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen “Şehrin Ekonomisi Mersin” programında konuştu. Mersin’in tarih boyunca stratejik bir liman kenti olduğunu belirten Pehlivan, antik dönemlere kadar uzanan zengin tarihi ve kültürel mirasa dikkat çekti. “Mezitli’deki Soli Pompeipolis ve Aydıncık’taki Kelenderis Limanı, tarih boyunca önemli ticaret merkezleri olmuştur,” diye ekledi.

Mersin’in tarımda Türkiye’deki önemli yerini vurgulayan Vali, “100’den fazla tarımsal ürün yetiştiren ilimiz, geçen yıl 88 milyar TL tarımsal hasıla elde etti,” dedi. Ayrıca, Mersin Limanı’nın Türkiye’nin en büyük limanı olduğunu ve geçen yıl 11 milyar dolardan fazla ihracat yapıldığını belirtti.

Vali Pehlivan, Mersin’in sanayi ve turizm alanında da büyüdüğünü, 7 ayrı OSB’nin bulunduğunu ve 321 kilometre sahil bandı ile turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti. “Mersin, enerji alanında da ilerliyor; ülkemizin ilk nükleer enerji santrali burada inşa ediliyor,” diye ekledi.

YORUM YAP