DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DAİMFED ve ATÜ Arasında İşbirliği: Beton Deney Laboratuvarı Kurulacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
DAİMFED ve ATÜ Arasında İşbirliği: Beton Deney Laboratuvarı Kurulacak

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ATÜ) inşaat sektörüne önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, “Bizim en önemli projelerimizden biri Beton Deney Laboratuvarının kurulması,” dedi.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, DAİMFED yönetimiyle yaptığı ziyarette, iki kurum arasındaki işbirliği konularını ele aldı. Görüşmede, Beton Deney Laboratuvarı’nın yanı sıra mühendislik fakültesi mezunlarının istihdamı ve çeşitli projeler hakkında destek talep edildi.

Karslıoğlu, “ATÜ, sektörümüzün gelişimini destekleyen donanımlara sahip bir üniversite. Bu laboratuvar, sektöre maddi ve manevi katkı sağlayacak,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “İlk Baretim İlk Yeleğim” projesi ile birinci sınıf mühendislik öğrencilerine mesleki bilinci artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Rektör Sözen ise, DAİMFED’in inşaat sektöründeki zorlukları aşma çabalarını takdir ederek, üniversite ve federasyon işbirliğinin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti. ATÜ, araştırma laboratuvarı için uygun şartlarda paydaş olmaya hazır olduklarını ifade etti.

YORUM YAP