DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Osmaniye, Mesleki Ortaokul Uygulamasında Pilot İl Olabilir? – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem

Yayınlanma Tarihi : Google News
Osmaniye, Mesleki Ortaokul Uygulamasında Pilot İl Olabilir? – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı, Osmaniye gibi mesleki eğitime önem veren illerin de dâhil edilmesi amacıyla, mesleki eğitimin küçük yaşlardan itibaren verilmesi için 2024-2025 eğitim-öğretim yılında “mesleki ortaokul” modelini pilot olarak başlattı. Bu yenilikçi adımla, öğrencilerin erken yaşlarda mesleki eğitim alarak uzmanlaşma fırsatı elde etmesi hedefleniyor. Osmaniye’nin de bu modele dâhil olması, ildeki genç nüfus ve mesleki eğitime olan ilgi göz önünde bulundurularak değerlendirilmekte. Uygulamanın başarısı hâlinde daha geniş alanlara yayılması planlanıyor.


Erzin Belediyesi’nden Parklara Güvenlik Atağı

Erzin Belediyesi’nden Parklara Güvenlik Atağı

Pilot Uygulama Hangi İllerde Başladı?
Yeni eğitim modeliyle birlikte dört ilde mesleki ortaokullar öğrencilere kapılarını açtı. Bursa, Sivas, Konya ve Burdur’da  hayata geçirilen bu okullar, ilgili liselerin bünyesinde mesleki eğitimi ortaokul seviyesine taşıyor. İşte pilot uygulama kapsamında faaliyete geçen mesleki ortaokullar:
Bursa: Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Sivas: Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Konya: Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Burdur: Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu
Osmaniye de Mesleki Ortaokul Modeline Dahil Olabilir
Mesleki eğitimde başarılarıyla öne çıkan Osmaniye, bu projenin ilde de uygulanması için çalışmaların yürütüldüğü iller arasında yer alabilir. Yerel eğitim yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları, mesleki ortaokul modelinin ilde hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmakta. 

Mesleki Eğitimle Geleceğin Uzmanları Yetişecek
Mesleki ortaokul modelinin amacı, öğrencilere erken yaşta mesleki bilgi ve beceriler kazandırmak ve lise çağına geldiklerinde daha donanımlı bir şekilde meslek hayatına hazırlanmalarını sağlamak. Eğitim müfredatında uygulamalı dersler ağırlıklı olacak, böylece öğrenciler mesleki bilgi ve tecrübe kazanma fırsatını daha erken yakalayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, pilot uygulamanın başarılı olması durumunda modeli daha fazla ilde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Osmaniye gibi illerin bu sürece dâhil edilmesiyle bekleniliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

YORUM YAP