DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

AK PARTİ MKYK ÜYESİ KAYA, “OSMANİYEMİZ HER ALANDA GELİŞİYOR” – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem

Yayınlanma Tarihi : Google News
AK PARTİ MKYK ÜYESİ KAYA, “OSMANİYEMİZ HER ALANDA GELİŞİYOR” – Akdeniz Haber, Akdeniz Haberleri, Akdeniz Gündem

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı, 27. Dönem Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Osmaniye’nin il oluşunun yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımladı. 


OSMANİYE'DE KÖY TİPİ AFET KONUTLARINDA YAŞAM BAŞLADI

OSMANİYE’DE KÖY TİPİ AFET KONUTLARINDA YAŞAM BAŞLADI

Kaya, kentin il oluşunun 28. Yılını kutlarken, önemli isimlerinden Aşık Feymani ve Bestami Yazgan gibi değerleri de unutmamak gerektiğini belirtti.

Osmaniye’nin dün, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi ve doğal güzellikleriyle kaleler ve yaylalar şehri unvanını almış, iklimi ve verimli topraklar olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
“Cebeli Bereket olarak nam salmış ve yüreklerindeki vatan aşkını şehit olma arzusuyla bileyleyen insanlarıyla Şehitler Diyarı mertebesine yükselmiş olan Osmaniye’mizin il oluşunun 28. Yıl dönümüydü. Osmaniye’miz, 23 Ekim 1996 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylamayla il olması karara bağlanmış, 24 Ekim 1996 gün ve 4200 Sayılı Kanun ile Kadirli, Düziçi, Bahçe, Toprakkale, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinden oluşan Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. İli olmuştur. Osmaniye, “Benim Hakk’tan özge sevdiğim mi var?” diyen Karacaoğlan’dır. Osmaniye, Dadaloğlu’dur, Aşık Feymani’dir, Bestami Yazgan’dır. Osmaniye, Deliboran’dır. Osmaniye, Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara karşı savaşıp “Arkadaşlar, sakın cesedimi düşman eline koymayın.” diyerek şehit olan Rahime Hatun’dur. Osmaniye Nadir Çavuştur, Palalı Süleyman’dır, Alibekiroğlu Ahmet’tir Osmaniye. İl olarak çeyrek asrı geride bırakan Osmaniye’miz il olduğu 1996 yılından günümüze ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük gelişmeler göstermiş, konum olarak ülkemizin doğusuyla batısı arasındaki stratejik noktada bulunmasının fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti’mizin iktidara geldiği 2002 yılından günümüze kadar ulaşımdan eğitime, sağlıktan spora hemen her alanda ilimizin çehresini değiştiren hizmetleri çok değerli Osmaniyeli hemşehrilerimin hizmetine sunduk. Yine Osmaniye ve Kadirli Organize Sanayi Bölgelerine ek olarak Düziçi ve Sumbas Organize Sanayi Bölgeleri’ni kuruyoruz. Bölünmüş yolları, köy ve yayla yollarıyla, son teknolojiyle donatılmış okulları ve akıllı sınıflarıyla, Sporcu fabrikası, Üniversitesi, kız ve erkek öğrenci yutlarıyla, devletimizin ufkuna yakışır devlet hizmet binaları ve hükümet konaklarıyla, milet bahçesi, sosyal ve kültürel faaliyet alanlarıyla Osmaniye’mizi her alanda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği Türkiye Yüzyılı’nda bölgenin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Yatırım, İstihdam, üretim, ihracat ve büyüme stratejimizi Osmaniye özelinde uygulayarak şehrimizi büyütmeye kararlıyız. Gelişmiş Organize Sanayi Bölgelerimize yenilerini ekleyerek Osmaniye’mizin İstihdam oranını artırmayı hedefliyoruz. Büyüme stratejimizin meyvesi olarak; Türkiye İhracatçılar Birliği’nin açıkladığı ihracat verilerine göre Osmaniye’miz her geçen gün artıyor. İnşallah bu oranı daha yüksek seviyelere çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizin her türlü terör örgütüne karşı haklı mücadelesinde verdiği 305 şehidi ve 312 gazisiyle nüfusuna oranla en çok şehit veren il konumunda bulunan Şehitler Diyarı Osmaniye’mize hizmet etmekten duyduğum onuru ve gururu bir kere daha vurgularken, vatanımız için can verme sırrına eren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN

YORUM YAP