DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı Düzenlendi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı Düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla, ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve daha erişilebilir hizmetler sunmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, 2025-2029 yıllarını kapsayacak stratejik plan çalışmalarının temeli atıldı.

Çalıştaya; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Tabip Odası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Barosu, Mersin Üniversitesi, çeşitli oda, dernek ve federasyon temsilcileri katıldı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerini tanıtan bir videoyla başlayan çalıştay, iki oturumda gerçekleştirildi.

İlk oturumda, ‘Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği’, ‘Halk Sağlığı’, ‘Engelli Politikaları’, ‘Sağlık Hizmetleri’ ve ‘Engelli Hizmetleri’ başlıkları altında yuvarlak masa toplantıları yapıldı. Katılımcılar, sağlıklı yaşam, erişilebilirlik, sosyal yardımlar, psiko-sosyal ve rehabilitasyon merkezleri gibi konularda yapılması gerekenleri tartıştı. İkinci oturumda ise bu değerlendirmeler sunumlarla paylaşıldı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, çalıştayın Mersin’in tüm kesimlerinin görüşlerini almak ve şeffaf, ulaşılabilir belediyecilik hizmetleri sunmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Atila, “Bu nedenle kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, akademisyenler, muhtarlar, odalar ve Mersin halkının temsilcilerini davet ettik,” dedi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Caferi Tayyar Şaşmaz, çalıştayın belediyenin hizmet politikalarını oluşturması açısından önemli olduğunu vurguladı. Şaşmaz, “Belediyelerin yaptığı her hizmet bir halk sağlığı hizmetidir. Sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması, hijyenik su ve kanalizasyon hizmetleri gibi çalışmalar halk sağlığına katkı sağlar,” şeklinde konuştu.

Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Fulya Aslan ile Mersin Engelli Sanatçılar Derneği Başkanı Erol Altıntaş, çalıştayın oldukça başarılı geçtiğini ifade ederek, benzer organizasyonların devamını dilediklerini belirttiler.

YORUM YAP