DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den Bayram Tedbirleri Açıklaması

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den Bayram Tedbirleri Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşların huzurlu bir Kurban Bayramı ve tatil geçirmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Akbelen Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törende şehit aileleri ve kent protokolüyle bayramlaştı.

Törenden sonra açıklama yapan Başkan Seçer, “Bayram hazırlıklarımız tamamlandı. Mezarlıklar ve ibadet yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı bitirdik. Tarsus Sucular Mezarlığı ile Mersin merkezde Akbelen, Çiftlik ve Güneykent mezarlıklarına ücretsiz servisler sağladık. Bayram süresince belediye otobüslerimiz de ücretsiz hizmet verecek,” dedi.

Seçer, vatandaşların kurban kesme ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için 18 mobil kesim ünitesi ve 6 mezbaha ile hizmet vereceklerini belirterek, “Mobil üniteler bayramın ilk günü, mezbahaneler ise bayramın 1. ve 2. günü hizmette olacak. Temizlik ve düzen konusunda dikkatli olalım, yol kenarlarında kurban kesiminden kaçınalım. Mobil ünitelerimiz ve mezbahanelerimiz ücretsizdir. Aksi takdirde sıcak hava nedeniyle yoğun sinek şikayetleri olabilir,” diye konuştu.

Başkan Seçer ayrıca, su tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. “Hava sıcaklığı ve rutubet yüksek. Kurban kesim bölgelerinde su zayiatı fazla olacak. Bu nedenle suyu itinalı kullanmanızı rica ediyoruz. Bahçe sulamada veya araba yıkamada kullanmayın. Bu yasal olarak da uygun değil. Kaçak su kullanımına da göz yummayın. Bu kamu malına sahip çıkmak ve hırsızlığa karşı durmak demektir,” dedi.

Seçer, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, huzur ve sağlık dolu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

YORUM YAP