Silifke’de Balıkçılar Göçmen Denizanası İle Mücadele Ediyor - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

27 Nisan 2024 - 13:05

Silifke’de Balıkçılar Göçmen Denizanası İle Mücadele Ediyor

reklam
Silifke’de Balıkçılar Göçmen Denizanası İle Mücadele Ediyor
Son Güncelleme :

26 Mart 2024 - 7:49

reklam

Mersin’in Silifke ilçesinde denize açılan balıkçılar, av sırasında çok sayıda ölü göçmen denizanasıyla karşılaştı. Kızıldeniz üzerinden geldikleri Akdeniz kıyılarında popülasyonlarını artıran ‘Rhopilema Nomadica’ türü göçmen denizanaları, ilçedeki balıkçı esnafını olumsuz etkiledi. Balıkçılar, ağlarını temizlemek için büyük çaba sarf ediyor ve denizanalarının birkaç ay içinde yok olmasını umut ediyor.

 

Mersin’in Silifke ilçesinde denize açılan balıkçılar, av sırasında çok sayıda ölü göçmen denizanasıyla karşılaştı.

Kızıldeniz üzerinden geldikleri Akdeniz kıyılarında popülasyonlarını artıran “Rhopilema Nomadica” türü göçmen denizanaları, ilçedeki balıkçı esnafını olumsuz etkiledi.

Arkum Mahallesi kıyısından gece denize açılan balıkçılar, çipura, mercan ve halili avlamak için ağlarını suya bıraktı.

Esnafın sabah saatlerinde teknelerine çektiği ağlara çok sayıda ölü göçmen denizanası dolandı.

Silifke açığında 10 metrelik teknesiyle avlanan balıkçılardan Veli Akış, AA muhabirine, denizanaları nedeniyle yaklaşık 2 aydır zor günler geçirdiklerini söyledi.

Mesailerinin verimsiz geçtiğini belirten Akış, “Her seferinde ağlarımız denizanasıyla doluyor, günümüz boşa gidiyor. 1500 metrelik ağımız komple denizanasıyla doldu. Balık tutamıyoruz. Çok kötü durumdayız.” dedi.

Güçlükle ağ ve teknelerini denizanalarından temizlemeye çalıştıklarını dile getiren Akış, “İnşallah denizanaları 1-2 ay içerisinde gider biz de bu kötü durumdan kurtuluruz.” ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam