DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Mersin’de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yapan bir şüpheli yakalandı ve 74 adet tarihi obje ele geçirildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında merkez Yenişehir ilçesinde bir şüpheliyi tespit etti. Şüphelinin elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olduğu belirlendi. Bunun üzerine ekipler, şüpheliyi takibe aldı ve gerçekleştirilen operasyonla yakaladı.

Şüphelinin depo olarak kullandığı yerde yapılan aramalarda, 7 adet anahtar, 2 adet Meryem Ana figürlü heykel, 2 adet mumluk ve 1 adet pusula dahil olmak üzere toplamda 74 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan tarihi eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yakalanan şüpheli jandarmaya götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı gibi suçlarla mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini ve toplumun kültürel mirasına zarar veren faaliyetlere karşı mücadele edeceğini belirtti.

YORUM YAP