DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Manavgat’ta Deniz Kaplumbağalarına Yönelik Koruma Çalışmaları Meyvelerini Veriyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Manavgat’ta Deniz Kaplumbağalarına Yönelik Koruma Çalışmaları Meyvelerini Veriyor

Manavgat Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen deniz kaplumbağası koruma çalışmaları başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, DEKAFOK Bilgi Gözlem Merkezi’ni ziyaret ederek, koruma çalışmalarını ve deniz kaplumbağası yavrularının suyla buluşmasını izledi.

Doğa Bilinci Projeleri Sürüyor

Akdeniz’in sevimli ve nadir canlılarından caretta carettalar, Manavgat kıyılarında belediye ve gönüllü çevre örgütlerinin çabalarıyla güvenli bir şekilde korunuyor. Manavgat Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar, deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarının belirlenmesi, korunması ve izlenmesi gibi faaliyetleri içeriyor. Bilim insanları ve çevre gönüllüleriyle iş birliği yapılarak sahil şeridindeki kaplumbağa yuvaları tespit ediliyor ve koruma altına alınıyor. Yumurtlama dönemlerinde, yuvaların çevresine dikkat çekici işaretler yerleştirilerek insanların bu bölgelere girmemesi sağlanıyor. Kumsallarda yapılan temizlik çalışmaları ve kaplumbağa yavrularının yönlerini bulabilmeleri için konulan kırmızı ışıklar da büyük önem taşıyor.

“Desteğimiz Sürecek”

Gözlem Evi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, koruma çalışmalarına desteklerinin artarak süreceğini belirtti. Kara, “Çevreyle ilgili duyarlı gençlerimizi eğitiyoruz. Kırmızı ışıklarla ilgili gelen talepleri hayata geçirdik. Yumurta alanlarının artması için uğraşacağız. Rehabilitasyon merkezi ve eğitim alanının geliştirilmesi noktasında destek veriyoruz. Manavgat doğasıyla dünyaya örnek olsun istiyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını ve doğamızı birlikte korumak için çaba göstermesini bekliyoruz,” dedi.

YORUM YAP