DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Antalya’da KPSS’ye Yetişmek İçin Zamanla Yarış

Yayınlanma Tarihi : Google News
Antalya’da KPSS’ye Yetişmek İçin Zamanla Yarış

Antalya’da Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) yetişmek isteyen adaylar, sabah saatlerinde büyük bir koşuşturma yaşadı. Sınav saatine dakikalar kala kapıda metrelerce kuyruk oluşurken, bazı adaylar çeşitli nedenlerle sınava alınmadı.

Türkiye genelinde 1,5 milyona yakın adayın katılacağı 2024 KPSS lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu saat 10.15’te başladı. Öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.45’te yapılacak. Antalya Akdeniz Üniversitesi kampüsünde kapıların saat 10.00’da kapanmasıyla, bir aday sınav giriş belgesini unuttuğu, üç aday ise kapılar kapandıktan dakikalar sonra geldikleri için sınava giremedi. Sınava yetişmek isteyen adaylar saniyeler kala koşarak içeri girdi. Geciken adaylardan biri kapıyı elleriyle açmaya çalıştı, çevredeki vatandaşlar ise geç kalan adayları teselli etti.

“Uçağımız Rötar Yaptı, Üstüne Bir de Trafik Eklenince Geç Kaldık”

Geç kaldığı için sınava giremeyen bir adayın kardeşi Emirhan Erarslan, “Ablamı sınava getirdim. 1 dakika geç kaldı diye içeriye almadılar, kapıyı yüzümüze kapattılar. Yolda gelirken çok sıkıntı yaşadık, zaten İstanbul’dan geliyoruz. Uçağımız rötar yaptı, üstüne bir de trafik eklenince geç kaldık” dedi.

“Eşim İçin İçeride Zor Bir Süreç Var”

Eşini sınava getiren Bora Sarpaş ise, “Eşimi sınava getirdim. Kendisi memur olmayı hedefliyor. Şu an da çok ümitli değiliz, gelecek sonuçlara göre değerlendirme yapacağız. Sabah saat 09.30 gibi buraya geldik ve trafik gene de çok yoğundu. Bu tür sınavlara biraz daha erken gelmek gerekiyor, bundan sonraki sınavlara daha da erken gelmeyi düşünüyoruz. Bu işi son dakikaya bırakmamak lazım. İnsanlar bu tür sınavlara 1 saat öncesinden gelirlerse daha rahat ederler. Eşim için içeride zor bir süreç var” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP