‘Kodla Bakalım’ Programı sona erdi - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

21 Mayıs 2024 - 17:15

‘Kodla Bakalım’ Programı sona erdi

reklam
‘Kodla Bakalım’  Programı sona erdi
Son Güncelleme :

30 Nisan 2024 - 18:52

reklam

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK Akademi) ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISIBÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Kodla Bakalım” programı başarıyla tamamlandı. Program, oyun geliştirme süreçlerini kapsayan çevrim içi ve yüz yüze eğitimleri içeriyordu.

BAKA’nın, BTK Akademi ve ISIBÜ ile hayata geçirdiği “Kodla Bakalım” programına 428 kişi başvurdu. Programı başarıyla tamamlayan 16 genç, sertifikalarını BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk’ten aldı. Güler, sertifika teslim töreninde genç öğrencilerle bir araya gelerek, oyun teknolojilerinin gençlerin ilgi gösterdiği bir alan olduğunu ve gençlerin bu alanda yer almasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bölgede oyun geliştirme potansiyelinin olduğunu ve gençlere destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk ise gençlere heyecanlarını kaybetmemeleri ve azimle çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, girişimcilik ve model oluşturma konularında destek olacaklarını ifade etti.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerden Tunahan Karabulut, üniversite web sitesi aracılığıyla programdan haberdar olduğunu ve hemen başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Bilgisayar oyunları ve oyun tasarımına olan ilgisini belirterek, bu alanda uzmanlaşmak için atölyeye kayıt yaptırdığını ve elde ettiği bilgileri daha da geliştirmeyi hedeflediğini paylaştı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam