EV ALACAK KİŞİYİ EMLAK OFİSİNE ÇAĞIRIP, OTOMOBİLDEN PARASINI ÇALDILAR - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

25 Nisan 2024 - 09:44

EV ALACAK KİŞİYİ EMLAK OFİSİNE ÇAĞIRIP, OTOMOBİLDEN PARASINI ÇALDILAR

reklam
EV ALACAK KİŞİYİ EMLAK OFİSİNE ÇAĞIRIP, OTOMOBİLDEN PARASINI ÇALDILAR
Son Güncelleme :

19 Kasım 2022 - 9:27

reklam

MERSİN’in Erdemli ilçesinde ev almak isteyen A.K., hırsızlık çetesinin emlak ofisine gitti.

MERSİN’in Erdemli ilçesinde ev almak isteyen A.K., hırsızlık çetesinin emlak ofisine gitti. Anlaştığı ev için kredi çeken A.K.’nın otomobile bıraktığı 1 milyon TL, çalındı. Emlak ofisinde çalışanlar ile olayı gerçekleştiren hırsızlar yakalandı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı. Mersin’de yaşayan A.K., merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde ev almak için Erdemli ilçesinde bir banka şubesinden 1 milyon 700 bin TL kredi çekti. A.K., ev almak için anlaştığı emlakçı ile notere gidecekken, çeşitli bahanelerle emlak ofisine gitmeye ikna edildi. Parasının 700 bin TL’lik kısmını yanına alan A.K., geri kalan 1 milyon TL’lik kısmı ise aracında bıraktı. A.K.’nin araçta bıraktığı para, yüzü maskeli kişi tarafından çalındı.

ARACIN KİLİDİNİ AÇMIŞ

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Civardaki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, emlak çalışanları A.C. ve G.S.’nin hırsızlık şüphelileriyle daha önce irtibatlı olduğu ve A.C.’nin hırsızlık olayının gerçekleştiği aracın kapı kilitlerini uzaktan kumandayla açtığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, hırsızlık olayını gerçekleştiren E.D.B.’nin kendisini geldikleri araçta bekleyen B.M. ve A.C.C. ile olay yerinden kaçtığını belirledi.

YAKALANDILAR

3 şüpheli daha sonra ise çaldıkları parayı ormanlık alana ticari taksi ile gelen A.M.’ye vererek, farklı bir ticari taksi ile kaçtı. Paraları alan A.M.’nin ise eşi D.M. ile paraları altına çevirdiği tespit edildi. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüpheliler B.M., D.M., E.D.B., İ.K., A.C. ve G.S.’yi yakaladı. A.M. ise aranıyor.

TUTUKLANDILAR

Şüphelilerin adreslerinde bulunan kayıp paranın bir kısmı A.K.’ye teslim edildi. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakim karşısına çıkartılan B.M., E.D.B., İ.K., A.C. ve G.S. tutuklandı, D.M. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam