DENİZE DÜŞEN TATLI SU KAPLUMBAĞASINI DALGIÇLAR KURTARDI - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

20 Nisan 2024 - 07:03

DENİZE DÜŞEN TATLI SU KAPLUMBAĞASINI DALGIÇLAR KURTARDI

reklam
DENİZE DÜŞEN TATLI SU KAPLUMBAĞASINI DALGIÇLAR KURTARDI
Son Güncelleme :

26 Eylül 2022 - 9:29

reklam

Antalya’da yaşam alanı süs havuzundan çıkıp denize düşen yetişkin tatlı su kaplumbağasını, dalgıçlar kurtardı.

Antalya’da yaşam alanı süs havuzundan çıkıp denize düşen yetişkin tatlı su kaplumbağasını, dalgıçlar kurtardı. Yüzmekten yorgun düşen, aç ve susuz kaldığı belirlenen tatlı su kaplumbağası su verilerek beslendi, ardından süs havuzuna geri bırakıldı.

Muratpaşa ilçesi Lara bandında bulunan parklardaki süs havuzlarında yaşayan tatlı su kaplumbağalarından biri, denizde bulundu. Falezler bölgesinde dalış yapan dalgıçların gördüğü kaplumbağa, karaya çıkartıldı. Kaç gündür suda olduğu bilinmeyen kaplumbağanın yüzerek ilerlemeye çalıştığını anlatan dalış eğitmeni Yusuf Öztürk, Yorulmuştu. İlk önce caretta caretta sandık. Fakat yanına yaklaştığımızda tatlı su kaplumbağası olduğunu fark ettik. Bu tür de suda yaşıyor fakat tuzlu suda, özellikle denizde hayatta kalamaz. Çünkü sürekli yüzebilen bir canlı değil. Dinlenmesi gerekiyor, beslenmesi için yosun ve su bitkisi tüketiyor. Fakat denizde bunları bulması mümkün değil dedi.

Süs havuzlarının birinden çıkarak denize kadar geldiğini düşündüklerini belirten Yusuf Öztürk, Dalış sırasında fark ettim. İlk gördüğümde çok şaşırdım. Yanına gittiğimizde yorulmuştu. Karaya çıkardık, besledik su verdik. Ardından falezlerin üstünde bulunan parka çıkartarak süs havuzuna geri bıraktık dedi.

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam