Defne yaprağı vatandaşlara ekmek kapısı oldu! Kilosu 1.500 TL’ye satılıyor - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

28 Mart 2024 - 21:16

Defne yaprağı vatandaşlara ekmek kapısı oldu! Kilosu 1.500 TL’ye satılıyor

reklam
Defne yaprağı vatandaşlara ekmek kapısı oldu! Kilosu 1.500 TL’ye satılıyor
Son Güncelleme :

06 Kasım 2021 - 12:56

reklam

Hatay’da ormanlardan toplanan binlerce ton defne yaprağı, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmak üzere dünyanın birçok ülkesine satılıyor. Vatandaşlar, Musa dağından defne yaprağı toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Defne yaprağının kilosu ise 1.500 TL’den alıcı buluyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Kapısuyu mahallesinde vatandaşlar, defne yapraklarını toplayarak ailelerine katkı sağlıyorlar. Mahalle sakinleri tarafından 7 kilometre uzaklıkta bulunan Musa dağından toplanan defne yaprakları, kurutma ve ayıklama işlemlerinin ardından balyalanarak dünyanın birçok ülkesine gönderiliyor.

“BİZDEN SONRA ÇOCUKLARIMIZ YAPACAK”

Defne ağacından yaprakları toplayan Cengiz Keser, “Biz defne ağaçlarının diplerini veya etraflarını toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Defne ağacının hem meyvesinden hem de yaprağından yağını elde edebiliyoruz. Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Geçmişte bizim büyüklerimiz yapıyordu. Bizden sonra çocuklarımız yapacak” dedi.

“KİLOSU 1.500 TL”

Toptancı Ahmet Yüksel ise, “Şu an defne yaprağının kilosu bin 500 TL. Yaprak veya dal fark etmiyor. Önceden bin TL idi bu yıl fiyatı arttı. Defne ağacının birincisi baharat olarak ikincisi ise yağ olarak kullanılıyor. Bu köylünün geçim kaynağı. Defne ağacını yaprakları Almanya, İsveç, Hollanda ve Amerika’ya ihraç ediliyor” dedi.

FABRİKADA İŞLENDİKTEN SONRA İHRAÇ EDİLİYOR

Yüksel, defne yaprağından bir çok ürün elde edildiğini belirterek, bunların başında ilaç ve kozmetik ürünler geldiğini kaydetti. Yüksel, “Biz bunları buradan aldıktan sonra fabrikaya gönderiyoruz. Orada işlemlerinden sonra tekrardan yaprak hale getirilip farklı ülkelere ihraç ediliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam