DEAŞ şüphelisi servetle yakalandı - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

29 Mart 2024 - 12:31

DEAŞ şüphelisi servetle yakalandı

reklam
DEAŞ şüphelisi servetle yakalandı
Son Güncelleme :

18 Kasım 2022 - 8:50

reklam

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şahsın iş yeri ve ikametinden adeta servet çıktı.

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şahsın iş yeri ve ikametinden adeta servet çıktı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve finans kaynaklarının tespitine yönelik çalışma başlatıldı. Çalışma neticesinde H.A. adlı şüphelinin, terör örgütü ile iltisaklı şahıslara ve derneklere para transferinde bulunduğu MASAK verilerinin incelenmesi sonucunda tespit edildi. M.J. adlı şahsın ise örgüt adına finansal ofis vasıtasıyla farklı bölgelerdeki gruplara ve şahıslara aktarmak üzere fon topladığı belirlendi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik sabah saatlerinde 20 polisin katılımı ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Dron destekli operasyonda M.J. gözaltına alındı, diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İş yeri ve ikametinden adeta servet çıktı

DEAŞ terör örgütüne finansman sağladığı değerlendirilen M.J. adlı şahsın ikamet ve iş yerinde yapılan aramada; 75 bin 645 Türk Lirası, 27 bin 391 dolar, 16 bin 655 euro, 2 adet ajanda, 60 adet doküman ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. – MERSİN

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam