Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin-Gazze Farkındalık Çadır Kampı - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

19 Mayıs 2024 - 16:27

Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin-Gazze Farkındalık Çadır Kampı

reklam
Çukurova Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin-Gazze Farkındalık Çadır Kampı
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 17:57

reklam

Adana’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen çadırlı eylemlerden ilham alan Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Filistin-Gazze farkındalık çadırları kurdu. Kampüs içinde yer alan çadır kampında öğrenciler, 5 gün boyunca ‘farkındalık nöbeti’ tutacak.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, ABD’deki üniversite öğrencilerinin Filistin’e destek amacıyla kurduğu çadır kamplarına benzer bir etkinlik gerçekleştirdi. Kampüs içinde 6 adet çadır kuran öğrenciler, alanı Filistin ve Türkiye bayraklarıyla, Filistin ve Gazze temalı süslemelerle donattılar. Öğrenciler, insanlık adına Filistin’deki acıları gündemde tutmak için bu adımı attıklarını belirtti ve diğer öğrencileri çadır kamplarında bir araya gelmeye davet etti. Kamp boyunca öğrenciler, çeşitli konukları ağırlayacak ve Filistin konusunda, dünya gündeminde ve gelecekleri hakkında sohbetler yapacaklar.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Furkan Toramantekin, “Müslüman gençler olarak Filistin’e destek olma düşüncesiyle harekete geçtik. Amerika’daki olaylar bizi etkiledi ve biz de aynı şeyi yapmaya karar verdik.” dedi. Diğer bir öğrenci Halil Çalışkan ise, “En büyük amacımız Filistin’e yönelik farkındalık oluşturmak. Avrupa’da olduğu gibi biz de bu sesi Çukurova Üniversitesi’nde duyurmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam