Antalya’da Fırtına ve Dolu Felaketi: Tarım Arazileri Zarar Gördü - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

18 Mayıs 2024 - 21:40

Antalya’da Fırtına ve Dolu Felaketi: Tarım Arazileri Zarar Gördü

reklam
Antalya’da Fırtına ve Dolu Felaketi: Tarım Arazileri Zarar Gördü
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 16:59

reklam

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün gece başlayan şiddetli fırtına ve dolu yağışı, açıkta yetiştirilen tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı.

Saraçlı, Belenobası, Evrenseki, Kalemler, Çolaklı ve Gebece mahallelerinde meydana gelen dolu yağışı ve fırtına, yüzlerce dönüm tarım arazisine zarar verdi. Olayın ardından Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri zarar gören bölgelerde inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerde, dolu ve fırtınanın ekili arazilerde büyük hasara neden olduğu belirlendi. Karpuzların saplarından koptuğu, buğday, arpa, zeytin ve narenciye ürünlerinin tanelerinin döküldüğü, arı kovanlarının da zarar gördüğü tespit edildi. Dolu ve fırtına nedeniyle tarım alanları beyaza büründü.

Afet bölgesinde yapılan incelemelerde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, durumu “Doğal afet kapsamına sokulması gereken bir felaket” olarak değerlendirdi. Kara, bölgedeki tarım alanlarının büyük oranda zarar gördüğünü belirterek, çiftçilere destek olunması gerektiğini vurguladı. İlçe Tarım Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Valilik ile durum hakkında bilgi paylaşacaklarını ifade etti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam