DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Alanya’da Restorandan Fatura Şoku: İngiliz Turistlerden 50 Bin 300 TL İstendi!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Alanya’da Restorandan Fatura Şoku: İngiliz Turistlerden 50 Bin 300 TL İstendi!

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehirde yaşayan ve ziyaret eden turistlerden gelen şikayetlere yanıt vermek adına hızlı bir şekilde harekete geçiyor. Son olarak, 5 Mayıs Pazar günü bir restoranın işletmeciliğini denetleyen ekipler, İngiliz vatandaşı 4 turistin yaşadığı şok edici deneyimi araştırdı.

İngiliz turistler, yedikleri yemeklerin faturası olarak kendilerinden 50 bin 300 TL istendiğini belirtti. Üstelik, fiyatın yüksek olduğunu dile getiren turistlere, restoran çalışanları tarafından tehditler savrulduğu iddia edildi.

Zabıta ekipleri, işletmenin hesaplarını inceleyerek şok edici gerçeği gün yüzüne çıkardı. Söz konusu restoranın, sadece 25 adet kokteyl, 20 çeşit alkollü içki, 3 domates çorbası, 2 döner, 2 su ve 1 porsiyon mantar karşılığında, müşterilerden toplamda 50 bin 300 TL tahsil ettiği tespit edildi.

Bu skandalın ardından işletmeye, Zabıta Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’ne aykırı davranışı nedeniyle 32 bin 900 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, çalışanlarının da çığırtkanlık yaptığı belirlenen işletme, 5 gün süreyle mühürlenerek faaliyetleri durduruldu.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Şehrimizde yaşayan ve tatile gelen tüm misafirlerimizin maddi ve manevi güvenliğini sağlamak için tüm kadrolarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP