DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Akdeniz Üniversitesi’nden Dünya Yaşlılar Günü’nde Kuşaklararası Spor Etkinliği

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akdeniz Üniversitesi’nden Dünya Yaşlılar Günü’nde Kuşaklararası Spor Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAÇUMER) ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında “Kuşaklararası Spor Etkinliği” düzenledi.

Etkinlik, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde gerçekleştirildi. Gençler ve yaşlılar, İl Sağlık Müdürlüğü Fizyoterapisti Fzt. Şule Özbaykaya’nın rehberliğinde egzersiz yaptı. Egzersiz sonrası sağlık ekibi, katılımcılara karbonmonoksit ölçümü, sağlık bilgilendirmesi ve diyetisyen kontrolü yaptı.

Prof. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yaşlılarımızı onurlandırırken, nesiller arası bir bağ kurarak aktif ve sağlıklı yaşlanma konusuna dikkat çekiyoruz,” dedi. Yaşlanmanın bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Yaylagül, sporun bu süreçte kilit bir rol oynadığını ifade etti. Etkinlik, hem gençlerin hem de yaşlıların daha sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeleri için birlikte nasıl hareket edebileceğini gösterdi.

YORUM YAP