Netanyahu’dan Rothschild’in ölümü sonrası ilk sözler - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

27 Nisan 2024 - 12:03

Netanyahu’dan Rothschild’in ölümü sonrası ilk sözler

reklam
Netanyahu’dan Rothschild’in ölümü sonrası ilk sözler
Son Güncelleme :

28 Şubat 2024 - 8:34

reklam

Yahudi kökenli Rothschild ailesinin 4 kuşak lideri 87 yaşındaki Jacob Rothschild, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rothschild için taziye mesajı yayınlayarak, ”19. yüzyılda Baron Rothschild gelecekteki Yahudi devletinin kuruluşuna vazgeçilmez katkılarda bulundu. 20. ve 21. yüzyılda Lord Jacob Rothschild bu gururlu geleneği sürdürdü.” dedi.

Siyasetten iş dünyasına birçok alanda faaliyet gösteren İngiltere kökenli Rothschild ailesinin 4 kuşak lideri Jacob Rothschild, önceki gün 87 yaşında yaşamını yitirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudi iş insanı Rothschild için taziye mesajı yayınladı.

Rothschild ailesinin lideri Jacob Rothschild, önceki gün 87 yaşında öldü. Ailesi, Rothschild’in cenazesinin Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içi bir törenle gerçekleştirileceğini, ileri bir tarihte de anma töreni düzenleneceğini duyurdu.

“YAHUDİ DEVLETİNİN KURULUŞUNA VAZGEÇİLMEZ KATKILARDA BULUNDU”

İsrail Başbakanı Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünyaca ünlü bir hayırsever ve İsrail devletinin büyük bir destekçisi olan Lord Jacob Rothschild’in vefatı nedeniyle Rothschild ailesine en derin taziyelerimi iletiyorum. 19. yüzyılda Baron Rothschild gelecekteki Yahudi devletinin kuruluşuna vazgeçilmez katkılarda bulundu. 20. ve 21. yüzyılda Lord Jacob Rothschild bu gururlu geleneği sürdürdü. İsrail halkı onu sonsuz şükran ve takdirle anacaktır.” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Rothschild'in ölümü sonrası ilk sözler

JACOB ROTHSCHILD KİMDİR?

İngiltere’de 1936’da doğan Rothschild, ülkenin önde gelen okullarından Eton College ve Oxford Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra aile mesleği olan bankacılıkla iş hayatına atıldı.

Jacob Rothschild
Jacob Rothschild

Birçok finans şirketi ve varlık yönetim şirketinin kurucusu ve yöneticisi olan Rothschild, aynı zamanda dünyanın önde gelen sanat koleksiyonlarının sergilendiği Londra’daki Ulusal Galeri’nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.

Jacob Rothschild
Jacob Rothschild

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi olarak 1991-1999 yıllarında görev yapan Rothschild, öldüğünde “4. Rothschild Baronu” unvanını taşıyordu. Baron unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild üstlenecek.

Netanyahu\'dan Rothschild\'in ölümü sonrası ilk sözler
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam