DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de YKS Öncesi Son Deneme Sınavı Büyük Katılımla Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de YKS Öncesi Son Deneme Sınavı Büyük Katılımla Gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme kurs merkezlerinde, YKS öncesi yapılan son deneme sınavı, 4 bin 275 üniversite adayının katılımıyla gerçekleşti. Yıl boyunca hazırlık sürecinde olan öğrenciler, hem psikolojik hem de mental olarak sınava hazırlanarak bu önemli adımı atmaya çalıştılar.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde gerçekleştirilen sınav, Tarsus’tan Anamur’a kadar olan geniş bir coğrafyaya hizmet veren 4 bin 275 üniversite adayını kapsıyordu. Öğrenciler, derslerle ve deneme sınavlarıyla hazırlanarak bu son sınava katıldılar. Amacı, öğrencilerin zaman yönetimini ve sınav stresini azaltmak olan sınav, başarıyla tamamlandı.

Kurs merkezlerinde verimli bir hazırlık süreci geçiren öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de sınav öncesinde ve sonrasında öğrencilere destek olmayı sürdürdüler. Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Rukiye Türk, bu süreçte öğrencilere rehberlik dersleri, eğitim koçluğu ve deneme sınavlarıyla destek verdiklerini belirtti. Türk, özellikle sınav öncesindeki son haftanın önemine vurgu yaparak öğrencileri sınava fizyolojik ve psikolojik olarak hazırlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Öğrencilere yönelik desteklerin sürdürüleceğini ve başarılar dilediğini ifade etti.

YORUM YAP