DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Alanya Belediyesi Eylül Meclis Toplantısı: Stratejik Plan ve Yenilikçi Projeler Görüşüldü

Yayınlanma Tarihi : Google News
Alanya Belediyesi Eylül Meclis Toplantısı: Stratejik Plan ve Yenilikçi Projeler Görüşüldü

Alanya Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı, Başkan Osman Tarık Özçelik başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 2025-2029 Stratejik Planı oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Özçelik, konuşmasında turizm sezonu, hijyen standartları, ruhsat işlemleri ve Alanya’nın arıtma sorunları gibi konulara değindi.

Başkan Özçelik, hijyen konusundaki ısrarlarının sürdüğünü belirterek, esnaflara ruhsat konusunda yeni düzenlemeler getireceklerini ve hizmet kalitesini artıracaklarını ifade etti. Ayrıca, arıtma tesisi ile ilgili önemli bir projeye vurgu yaptı; mevcut arıtmanın yer altına alınarak üstüne park yapılacağını açıkladı.

Toplantıda, Alanya’nın kardeş şehirleri arasına yeni ilçeler eklendi ve uluslararası festivaller hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin isim değişikliğiyle Alanya Uluslararası Caz Festivali olarak düzenlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Stratejik Plan hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Servet Ünlü, 2025-2029 yıllarını kapsayan planın detaylarını ve öngörülen bütçeyi açıkladı. Stratejik Plan, beş yıllık süreçte 31 milyar 660 milyon TL’lik bir gelir hedefliyor.

Bir sonraki Meclis toplantısının 1 Ekim’de yapılmasına karar verildi.

YORUM YAP