DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de Yepyeni Bir Lojistik Merkez Yolda: Nakliye Sektörüne Modern Bir Nefes

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de Yepyeni Bir Lojistik Merkez Yolda: Nakliye Sektörüne Modern Bir Nefes

Mersin Büyükşehir Belediyesi, nakliyecilerin yıllardır beklediği modern bir lojistik merkezin temellerini attıktan sonra inşaat çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu. 3 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan projenin tamamlanmasıyla birlikte, Mersin’in nakliye sektörüne önemli bir katkı sunması hedefleniyor.

Huzurkent’te yer alan bu devasa proje, sektör temsilcilerinin uzun zamandır talep ettiği bir ihtiyacı karşılamak amacıyla hayata geçirildi. Otoban, liman ve organize sanayi bölgesine olan yakınlığıyla dikkat çeken bu modern lojistik merkezi, nakliyecilere modern ve işlevsel bir çalışma ortamı sunmayı amaçlıyor.

Kısa Sürede Tamamlanacak Modern Tesis

Fen İşleri Daire Başkanlığında görevli inşaat mühendisi Fırat Eren, proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Otobana yakınlığıyla şehir içi trafiği rahatlatacak bir potansiyele sahip olduklarını belirten Eren, projenin kısa süre içinde tamamlanacağını vurguladı. Nakliyecilerin şehrin içinde trafiği bölerek bulunduğu mevcut bölgeden daha ferah ve kullanışlı ofislerde çalışacaklarını ifade eden Eren, tesisin en kısa sürede kullanıma açılacağını belirtti.

Ulaşımı Kolaylaştıracak Modern Altyapı

Proje kapsamında yer alan modern tesis, sadece nakliye sektörüne hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda şehir trafiğini de olumlu yönde etkileyecek. Mersin’in lojistik ve liman kenti olması göz önüne alındığında, üretilen ürünlerin toplanıp ihtiyaç duyulan bölgelere en hızlı şekilde nakledilmesi büyük önem taşıyor.

Lojistik Merkezi’nin Detayları

Merkez, 76 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulmuş olup, 17 bin 618 metrekarelik bir yapı alanına sahip. Toplamda 181 araçlık tır parkı bulunan merkezde, 100 adet ofis bloğu, idari bina, mescit, çok amaçlı toplantı salonu gibi birçok modern tesis yer alacak. Ayrıca sosyal alanlar, restoranlar, kahvehaneler ve işyerleri de nakliyecilere hizmet verecek. Proje, sürücülerin işlerini kolaylaştırırken, şehir trafiğine de olumlu katkı sağlayacak.

YORUM YAP