DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de Çevre ve Sanatın Buluştuğu “Circular” Etkinliği Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de Çevre ve Sanatın Buluştuğu “Circular” Etkinliği Tanıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin öncülüğünde, D5 Sanat Ortamı koordinatörlüğünde ve Yasemin Ülgen küratörlüğünde düzenlenecek olan “Circular 5. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri”nin tanıtımı yapıldı. Lansmanda, etkinliklerin önemi ve içeriği hakkında konuşmacılar bilgi verirken, daha önceki Circular etkinliklerinin tarihsel gelişimine ve önemine vurgu yapıldı.

Circular 5. Ulusal Çevre ve Sanat Sergisi’nin açılışı Şemsa Pozcu Kültür Evinde, sanatçıların ve konuşmacıların katılımıyla 8 Haziran 2024’te saat 18.00’de gerçekleşecek. Sergi, 8 Temmuz’a kadar pazar günleri hariç 13.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinliklerin teması, Çukurova’nın tarihi, kültürel, politik ve ekonomik bağlamda toprakla olan ilişkisinden yola çıkarak “toprak” olarak belirlendi. Sergide, Mersin’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Eskişehir, Trabzon, Antakya, Diyarbakır, Adana gibi farklı şehirlerden sanatçılar ve konuşmacılar bir araya gelecek. Toplam 43 sanatçının resim, fotoğraf, video yerleştirme, heykel gibi farklı mecralarda 60’a yakın eseri sergilenecek.

D5 Sanat Ortamı Kurucusu ve Circular 5. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinliği Koordinatörü Veli Mert, Mersin’in bilimi, sanatı ve felsefeyi pratik hayatın içinde uygulayan nadir şehirlerden biri olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça ise çevre sorunlarını sanatla birleştiren etkinliğin önemine dikkat çekti ve herkesi etkinliğe davet etti. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen etkinliğin Türkiye’de örneği olmadığını vurgulayarak, çevre sorunlarına farkındalık sağlanmasının önemini vurguladı. Circular 5. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinliği Küratörü Yasemin Ülgen ise sergiye ilişkin detayları paylaşarak, toprak temasının etkinliği bir araya getiren ana unsur olduğunu ifade etti.

YORUM YAP