DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Konyaaltı Belediyesi Personeline Hayvan Kurtarma Eğitimi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Konyaaltı Belediyesi Personeline Hayvan Kurtarma Eğitimi

Konyaaltı Belediyesi, sel, deprem, yangın gibi afet durumlarında hayvanların kurtarılması konusunda personeline uygulamalı eğitim verdi. Belediye personeline, Antalya Hayvanat Bahçesi’nde ve hizmet binasında Sivil Savunma Birimi ve Jandarma Arama Kurtarma birimi (JAK) iş birliğiyle teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlendi. Bu eğitimlere Konyaaltı Belediye Başkanı Yardımcısı Müge Gezginci Ünsal da katıldı. Katılımcılara, afet ve olağanüstü durumlarda hayvan kurtarmanın yolları, hayvan davranışları ve kurtarma teknikleri öğretildi.

Eğitimler, hayvanların kaybolduğu veya tehlike altında olduğu durumlarda nasıl hareket edileceği konusunda personeli bilgilendirirken, temel hayvan davranışları ve kurtarma teknikleri hakkında da pratik bilgiler verdi. Üç gün süren eğitimlerin ilk iki günü belediye hizmet binasında, son günü ise Antalya Hayvanat Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Katılımcılara eğitim sonunda Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut tarafından sertifika verildi.

Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Birimi Uzmanı Sinan Toprak, eğitim programıyla personelin hayvanlara güvenli yaklaşma tekniklerini ve acil durumlarda nasıl müdahale edeceklerini öğrendiğini belirtti. Katılımcıların uzman eğitmenler eşliğinde saha çalışmaları yaparak pratik deneyim kazandığını dile getiren Toprak, ayrıca sel, deprem gibi afet durumlarında hayvanların güvenli bir şekilde kurtarılmasıyla ilgili uygulamalı eğitim aldıklarını söyledi.

YORUM YAP