DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bayram öncesi etiket ve fiyat denetimi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bayram öncesi etiket ve fiyat denetimi

Antalya Ticaret İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde şehir merkezindeki zincir marketlerde denetimleri sıklaştırdı. Antalya İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, 19 ilçe genelinde günlük 100 denetim yapıldığını belirterek, tüketicilerin haklarını korumak amacıyla kontrollerin yoğunlaştırıldığını söyledi.

Bayram öncesi artan alışveriş yoğunluğunu fırsat bilerek fiyat spekülasyonlarını önlemek için harekete geçen Ticaret Bakanlığı ekipleri, etiket ve fahiş fiyat denetimlerine hız verdi. Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki bir zincir marketin şubesine habersiz giden ekipler, raflardaki ürünlerin fiyatlarını detaylı bir şekilde inceledi. Reyon fiyatları ile kasa fiyatlarını karşılaştıran ekipler, özellikle sebze ve meyvelerin çıkış yeri ve fiyatları üzerinde titizlikle durdu.

Antalya İl Ticaret Müdürü Özşahan, denetimlerde marketin fiyat uygulamalarında bir olumsuzluk tespit edilmediğini belirtti. Özşahan, “Bayram öncesi denetimlerimizi sıklaştırdık. Her gün sahadayız ve vatandaşlarımızın ekonomik menfaatlerini korumak için denetimler yapıyoruz. Kasadaki etiket fiyatı ile raf fiyatı uyumlu mu, ürünün gramajı doğru mu gibi kriterlere bakıyoruz. Kurallara uymayan işletmelere 2 bin 200 TL yaptırım uyguluyoruz,” dedi.

Özşahan ayrıca vatandaşlardan alışveriş yaparken dikkatli olmalarını istedi. “Vatandaşlarımızın vitrindeki fiyat ile kasadaki fiyatı karşılaştırmalarını ve bir fark görürlerse daha düşük olan fiyatın uygulanmasını talep etmelerini bekliyoruz. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında, Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda bulunabilirler,” şeklinde konuştu.

Denetimlerin, Kurban Bayramı süresince de devam edeceği ve marketlerdeki fiyat dalgalanmalarının sıkı bir şekilde kontrol altında tutulacağı belirtildi.

YORUM YAP