URLA’DA 10 METRE BOYUNDA ‘CAMGÖZ’ CİNSİ KÖPEKBALIĞI YAKALANDI - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

29 Mart 2024 - 03:00

URLA’DA 10 METRE BOYUNDA ‘CAMGÖZ’ CİNSİ KÖPEKBALIĞI YAKALANDI

reklam
URLA’DA 10 METRE BOYUNDA ‘CAMGÖZ’ CİNSİ KÖPEKBALIĞI YAKALANDI
Son Güncelleme :

06 Ocak 2023 - 8:21

reklam

İZMİR’in Urla ilçesinde tekneyle ava çıkan balıkçılar, 10 metre boyunda, 2 ton ağırlığında camgöz cinsi köpekbalığı yakaladı.

İZMİR’in Urla ilçesinde tekneyle ava çıkan balıkçılar, 10 metre boyunda, 2 ton ağırlığında camgöz cinsi köpekbalığı yakaladı. Vinçle güçlükle sahile getirilen dev köpekbalığını görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İskele Su Ürünleri Kooperatifi ortağı balıkçılar, dün gece, Gelinkaya açıklarına ağ attı. Sabah ağlarını kontrol eden balıkçılar, 10 metre boyunda ‘camgöz’ cinsi köpek balığının ağlarında olduğunu görünce şaşkına döndü. Vinçle güçlükle sahile getirilen 2 ton ağırlığındaki köpekbalığını gören vatandaşlar, fotoğraflarını çekti. İlçedeki balıkçılar ilk kez bu kadar büyük bir köpek balığını yakaladıklarını belirtti.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ortaç Onmuş, “Korunması gereken bir tür. Genellikle Akdeniz’in açıklarında yaşar, kıyıya nadiren gelir. Balık sürüsünü takip edip kıyıya gelmiş olabilir. Dediğim gibi balıklarla beslendiği için insanlara bir zararı yoktur’ dedi.

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam