DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Mahmoud Kalari Jüri Başkanı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Mahmoud Kalari Jüri Başkanı

5-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerini Antalya’da ağırlayacak. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nın jüri başkanlığını ise İran sinemasının efsanevi görüntü yönetmeni ve yönetmenlerinden Mahmoud Kalari üstlenecek.

1951’de Tahran’da doğan Kalari, sinemaya olan ilgisini genç yaşlarda fotoğrafçılıkla geliştirdi ve 1977’de Tahran’da ilk fotoğraf sergisini açtı. 1980 yılında New York’ta profesyonel fotoğrafçılık eğitimi aldı ve SYGMA Fotoğraf Haber Ajansı tarafından işe alındı. Kalari’nin fotoğrafları, dünya çapında prestijli yayınlarda yer aldı.

Sinema kariyerine 1988 yapımı “Frosty Roads” filmiyle başlayan Kalari, İran sinemasının önde gelen isimleriyle 40 yıl boyunca çalıştı. Abbas Kiyarüstemi, Mohsen Makhmalbaf, Jafar Panahi ve Asghar Farhadi ile yaptığı işbirlikleriyle tanınan Kalari, Farhadi’nin 2011 yapımı “Bir Ayrılık / A Separation” filmiyle büyük takdir topladı.

Yönetmen olarak da dikkat çeken Kalari, 1998 yapımı “Bulut ve Doğan Güneş / Cloud and the Rising Sun” filmiyle Arjantin’deki Mar del Plata Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Son olarak, 2023 yapımı “Yaz Mevsimi / Summertime” filmiyle de dikkatleri üzerine çekti.

YORUM YAP