DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Eğitim-Bir-Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret: Personel Eksikliği Sorununu Dile Getirdiler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Eğitim-Bir-Sen’den Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret: Personel Eksikliği Sorununu Dile Getirdiler

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı şube başkanları ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret etti. Ziyarette, okullardaki personel eksikliği ve İşgücü Uyum Programı (İUP) konusundaki rahatsızlıklarını aktardılar.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okulların temel ihtiyaçlarının karşılanmasındaki yetersizlik yeniden gündeme geldi. Miran, kadrolu memur statüsündeki personel ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle hizmetlerin İŞKUR’un geçici istihdam programlarıyla yürütülmeye çalışıldığını belirtti. İUP kapsamındaki kısıtlı çalışma süresinin okul hizmetlerinin sürdürülebilirliğine olumsuz etki yaptığını vurguladı.

Miran, “Temizlik ve güvenlik gibi hizmetlerin sürekliliği için yeterli sayıda yardımcı personelin olması şart,” diyerek, İUP sisteminin yetersiz olduğunu ve okulların ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Miran, gerekli kaynakların okullara aktarılması ve personel ihtiyacının hizmet alımı yoluyla karşılanması gerektiğini belirtti.

YORUM YAP