DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Akdeniz Üniversitesi’nde 293 Tıp Öğrencisi Hekimlik Yemini Etti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akdeniz Üniversitesi’nde 293 Tıp Öğrencisi Hekimlik Yemini Etti

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 293 öğrenci, yemin ederek hekimlik mesleğine ilk adımlarını attı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, tören açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün en kutsal görevlerden birini üstleniyorsunuz. Sizler, hastalarınıza umut olacaksınız” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yemin Töreni, Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Arıcı, “Bu başarıya ulaşmanızda emeği geçen tüm öğretim üyelerimize ve sizlere destek olan ailelerinize teşekkür ederim. Bugün, sağlık hizmetlerinde birer kahraman olarak göreve başlamaya hazırsınız. Tıp mesleği büyük bir özveri, empati ve ahlaki sorumluluk gerektirir. Sizler, hastalarınıza umut olacak, onlara şifa vereceksiniz” diye konuştu.

Dekan Gürpınar ise, “Sizleri en iyi hekimler olarak yetiştirmek için yeni eğitim uygulamaları ile en iyi eğitimi vermeye çalıştık. Fakültemiz, 13 yıldır Tıp Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği tarafından ve üç yıldır Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilmiştir. Sizleri çift akreditasyon belgesi ile mezun etmenin büyük kıvancını yaşıyoruz” dedi.

Tören sonunda 42. dönem mezunu 293 öğrenci, hocalarının ellerinden diplomalarını alarak mesleğe adım atmanın heyecanını yaşadı. Mezuniyet sevinci, kep atma töreni ile sona erdi.

YORUM YAP