ÖZHASEKİ: 19 YILDA HEM GENEL, HEM YERELDE SESSİZ DEVRİM YAPTIK - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

19 Mart 2024 - 09:15

ÖZHASEKİ: 19 YILDA HEM GENEL, HEM YERELDE SESSİZ DEVRİM YAPTIK

reklam
ÖZHASEKİ: 19 YILDA HEM GENEL, HEM YERELDE SESSİZ DEVRİM YAPTIK
Son Güncelleme :

27 Kasım 2021 - 12:54

reklam

Kepez Belediyesi’nin Dokuma Park alanı içerisindeki Kent Müzesi Parkı’nın açılışı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Kepez Belediyesi’nin Dokuma Park alanı içerisindeki Kent Müzesi Parkı’nın açılışı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü ve Vali Yazıcı’nın ardından bir konuşma yapan Mehmet Özhaseki, geçmiş yıllardan bazı örnekler verdi. Özhaseki, ‘Belediyeler eliyle kendi tarihimizi, hangi dönem ve kadimlerden kalırsa kalsın bu topraklarda bize kalan eserler ve bunların birçoğunu ne yazık ki yok etmişiz. Keşke yaşatabilseydik. Eskiden belediye başkanları kendi şehrine ait su, kanalizasyon, yoldan falan bahsederlerdi, şimdi ise kendi şehrine ait değerlerden, tarihi eserlerden, kadim bir şehir oldukları ve onardıkları, restore ettikleri içine fonksiyon yükledikleri binalardan bahsediyor. Ne kadar güzel, bunlara bizim sahip çıkmamız icap ediyor” dedi.

Nihayetinde bunun turizme de dönüştüğünü belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

‘Para kazanmaya da vesile oluyor. Halkın geçmişine kültürüne sahip çıkması, bir taraftan da gelen insanların kültür yoluyla o şehrin değerlerini, eserlerini gezme gibi bir sonuca götürüyor. Belediye başkanları olarak hepimiz gelip geçiciyiz. Süreli olarak iş başına geliyoruz. Zaten ömrümüz de süreli. Sorumluluğumuz, özellikle seçilmiş insanlarsak bize verilen görevleri hakkıyla yapıp yapmadığımızda. Bizler belediye başkanlarıyız, amacımız hizmet üretmek ve eser bırakmak, başkaları varsın yalanlarla uğraşsın, algıyla uğraşsın ve bulundukları makamları keyfi kullansın, bizi ilgilendirmiyor. Bunların hepsi geçici ve uçucu. Ne kalacak, eser kalacak. Bizler inşallah başımıza konan belediye başkanlığı tacını hakkıyla yaparız.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ve çocukların katılımıyla Kent Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Özhaseki ve protokol üyeleriyle, açılışa katılan vatandaşlar Kent Müzesi’ni gezdi.

Kaynak: DHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam