Koronavirüs hakkında çıkan haber sayısı 37 milyonu aştı - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

28 Mart 2024 - 13:05

Koronavirüs hakkında çıkan haber sayısı 37 milyonu aştı

Küresel bir salgın haline dönüşen virüs, Mart ayından itibaren tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini sürdürüyor. Koronavirüs hakkında Mart ayından bugüne kadar 37 milyonun üzerinde haber çıkışı tespit edildi.

reklam
Koronavirüs hakkında çıkan haber sayısı 37 milyonu aştı
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2020 - 16:10

reklam

Medya takip kurumu Ajans Press, Koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü tarih olan 10 Mart’tan günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olma özelliğini hala sürdürüyor. Ajans Press’in dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, koronavirüs ile alakalı yazılı basında 1 milyon 127 bin, online mecralarda 35 milyon 201 bin, TV kanallarında ise 1 milyon 611 bin haber çıkışı tespit edildi.En çok konuşulan kelimelerSon bir ay içerisinde koronavirüs haberleri içerisinde en fazla yansıma bulan kelimeler; evlilik, düğün, nişan, sosyal mesafe, aşı, maske, ikinci dalga ve ağır hasta oldu. Küresel salgın hız kesmeden tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Güncel verilere göre dünyadaki COVID-19’lu toplam vaka sayısı 25 milyon bandını aştı. Türkiye ise dünyada en çok vaka görülen 18’inci ülke oldu. Dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülkeler ise ABD, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Peru olarak sıralandı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam