Hatay’da Çin’in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

19 Nisan 2024 - 16:44

Hatay’da Çin’in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

reklam
Hatay’da Çin’in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi
Son Güncelleme :

13 Kasım 2021 - 8:32

reklam

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik politikasını protesto etti.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik politikasını protesto etti.

Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Sözcüsü Mirzehmet İlyasoğlu, basın açıklamasında, Çin’in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baskı ve katliamı yaptığını söyledi.

Toplama kamplarında insanların her gün işkencelere maruz kaldığını belirten İlyasoğlu, “Çin, tüm çıplaklığıyla Doğu Türkistan’da soykırım yapıyor. Çin’i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz. Diyoruz ki insanlık Çin’e teslim olmadı ve olmayacaktır. Doğu Türkistanlılar ve onlara ses veren insanlık, Çin’in bütün bu yaptıklarının hesabını er ya da geç soracaktır. Bunun için de canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk, koyacağız.” diye konuştu.

Basın açıklamasına, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, İHH Dörtyol İlçe Temsilcisi Arif Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Hatay'da Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

Kaynak: AA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam