Bu da zeytinyağlı baklava - Akdeniz Haber TVAkdeniz Haber TV

19 Mart 2024 - 11:17

Bu da zeytinyağlı baklava

reklam
Bu da zeytinyağlı baklava
Son Güncelleme :

29 Kasım 2021 - 9:25

reklam

Adana’da bir pastanede zeytinyağlı baklava üretilmeye başlandı.

Adana’da bir pastanede zeytinyağlı baklava üretilmeye başlandı. Kilosu 75 liradan günlük 14 tepsi satılan zeytinyağlı baklava, tüketiciler tarafından beğenilirken yakında yaygınlaşması ve kentteki tatlıcıların vitrinlerini süslemesi bekleniyor.

Adana’da geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 10-15’lik artışla 120 bin dekar alandan 60 bin ton zeytin hasadı yapılıyor. Kentteki zeytin üretimi de artınca zeytinyağı üretimi de arttı. Pastane sahipleri Ramazan Can Yıldırım ve Teymur Koçaklı da baklavayı tereyağı yerine zeytinyağı ile yaptı.

Daha sağlıklı ve hafif olan baklava, tüketiciler tarafından lezzetiyle tam not aldı. Kilosu 75 liradan satılan baklava, günde ortalama 14 tepsi tüketiliyor.

“60 Bin Ton Zeytin Üretiyoruz”

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana’da yaklaşık 120 bin dekarlık alandan 60 bin ton civarında zeytin rekolte elde edildiğini belirterek, “Bu zeytinlerin 40 bin tonu yağlık olan çeşitlerden. Zeytinyağı insan vücudunda damar sertleşmesini ve damarlardaki kolesterolü iyiye çevirme yönünde ciddi bir katkısı vardır. Zeytinyağlı baklava Türkiye’de yeni bir çığır açmakta. Bunun da ilimizde olması bizim için avantaj” diye konuştu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, zeytinyağlı baklavanın yakında Adana mutfağına mal olmasını beklediklerini belirterek, “Tüm Restorancılar ve Turizmciler Derneği olarak biz böyle sağlıklı ürünlerin mutfaklarımızda olmasını özellikle Adana mutfağına mal olmasını destekliyoruz” dedi.

İşletme sahiplerinden Teymur Koçaklı da ilgiden memnun olduklarını zeytinyağlı baklavanın kilosunun 75 liradan günde ortalama 14 tepsi satıldığını söyledi.

(Umutcan İşledici – Elif Ayşenur Bay/ İHA)

Bu da zeytinyağlı baklava
Bu da zeytinyağlı baklava
Bu da zeytinyağlı baklava
Bu da zeytinyağlı baklava

Kaynak:İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam